Heuréka!

Korábban is hangot adtam annak a véleményemnek, hogy olyankor, amikor az adatbevitel legfőbb eszköze a billentyűzet, a parancsokat is sokkal gyorsabban lehet onnan kiadni, mintsem egerészni.
Az Excel 2007 óta a szolgáltatások köre azzal a remek lehetőséggel bővült, hogy az egyenlőségjel után beírt karaktereknek megfelelő függvények megjelennek egy legördülő listában. Számomra nagyon hasznos lett volna ez az újítás, ha tudtam volna, hogyan lehet a megfelelő függvénynevet a billentyűzet segítségével kiválasztani a listából.
Nos, örömmel jelentem, lehullt végre a lepel: a TAB billentyű  megnyomásával bírható rá a program arra, hogy a hiányzó karaktereket, sőt, még a függvénynevet követő nyitó zárójelet is beírja a felhasználó helyett.

A felfedezésért ezúton is köszönetemet fejezem ki kedves tanítványomnak, Csillag Dórinak, aki feltárta előttem ezt a nagy titkot.

2 megjegyzés:

bpm írta...

Hogyan lehet Excel 2007-ben dátumot beszúrni billentyűzettel? Súgó szerint Ctrl+;, de a ;-t nem lehet Ctrl-ral együtt megnyomni! :-)

Gábor MÁTHÉ írta...

Kedves bpm, köszönöm érdeklődő kérdésed, megtisztelő bizalmad. Szíves engedelmeddel egy önálló posztban válaszoltam.

Megjegyzés küldése