Hol is tartottam?

Bosszankodtál már azon, hogy egy hosszabb dokumentumban ide-oda navigálsz, észreveszel egy gépelési hibát, kijavítod, majd hosszasan keresgéled, hol is tartottál a munkában valójában? Egy bizonyos koron túl ez a bosszúság fokozódik, minthogy az ember emlékezete már nem a régi...

Az ilyen esetekben szerfelett hasznos szolgáltatása a szövegszerkesztő programnak, hogy a Shift+F5 billentyűkombináció megnyomásakor az utolsó szerkesztési ponthoz ugrik a szövegkurzor. Ennek köszönhetően máris folytathatjuk a munkát ott, ahol a ceruza kiesett a kezünkből.
Sőt! A billentyűkombináció ismételgetésére a legutóbbi három szerkesztési pont között rotálódik a beszúrási pont.
Figyelemre méltó, hogy ha az utolsó mentéskor a szövegkurzor egy kijelölt szövegblokknál állt, akkor a dokumentum ismételt megnyitásakor a Shift+F5 billentyűkombináció hatására nem csak az érintett beszúrási ponthoz ugrik, hanem a kijelölést is elvégzi a Word.
Szerkesztési pontnak azok a helyek minősülnek, ahol változás is történt a szövegben. Ha csak pozicionálás történik, akkor azt nem veszi figyelembe a program e tekintetben.

A kérdés már csak az, hogy fogok minderre emlékezni, ha egyszer már arra is képtelen vagyok, hogy megjegyezzem, hol tartottam a mondókámban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése