nemecsek ernő

Ha a Pál utcai fiúk ezt tudták volna, szegény Nemecsek kisbetűkkel írt nevét milyen egyszerűen kijavíthatták volna!
Ha egy szövegrész kijelölését követően megnyomod a Shift+F3 billentyűkombinációt, akkor a szöveg először Nagy Kezdőbetűsre (tulajdonnevek helyesírása), újabb megnyomásás után pedig NAGYBETŰSRE (verzál) változik. A következő megnyomás ismét kisbetűsre alakítja a szöveget.
Ez a gyorsbillentyű a Wordben és a PowerPointban egyaránt működik.
A Microsoft szokásos apró bakija: a menüből kiválasztható Mondatkezdő opció nem szerepel a Shift+F3 nyújtotta lehetőségek között. Hasonlóképp hiányzik a Váltás/vÁLTÁS lehetőség is, bár ez kevésbé problémás, hiszen az okos ember ezt a Caps Lock billentyű akaratlanul bekapcsolt állapotából következő hibát a megfelelő automatikus javítási beállítással könnyedén kiküszöböli.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Balu, ez az egész blog ötlet briliáns, informatív, jó szándékú, gratulálok hozzá, le a kalappal! Ami a nemecsekre, József Attilára és egyéb irodalmi nyalánkságokra való utalásaidat illeti, extra gratula jár értük! És egy nagy pussz. :)
Bambusz

Unknown írta...

"Nem adhatok mást, csak mi lényegem."

Bambusz, köszönöm a biztatást. Nagy lelkesedéssel írok, és szerfelett örülök, ha visszajelzést is kapok, kiváltképp dicséretet.

Megjegyzés küldése